Клініко-технологічні передумови удосконалення лікування із застосуванням тимчасових ортопедичних конструкцій - Ярова А.В. (Крокус, 2009)
Доведено, що запровадження на лабораторному етапі технології вакуумування тимчасових ортопедичних конструкцій дозволяє зменшити рівень залишкового мономеру, що позитивно впливає на рівень секреторного імуноглобуліну та ферментів антиоксидантного захисту. Мікробна колонізація поверхні тимчасових коронок формується за рахунок домінування у структурі колонізації Lactobacillus та може бути зменшена за рахунок мікропористості матеріалу.
Keywords: тимчасові ортопедичні конструкції; залишковий мономер; мікробна колонізація; імунометаболічна реактивність