149929 Інтрамедулярний телескопічний фіксатор для лікування переломів та дефектів довгих кісток у дітей з незавершеним ростом - Кацалап Є.С.; Хмизов С.О.; Ковальов А.М.; Карпінський М.Ю.; Карпінська О.Д. (My University, 2021)
Інтрамедулярний телескопічний фіксатор для лікування переламів та дефектів довгих кісток у дітей з незавершеним ростом і вродженим псевдоартрозом, що містить трубку і встановлений в ній з можливістю аксіального переміщення металевий стержень з розташованими на них блокуючими і антиротаційними елементами, а також засіб консолідації фрагментів ушкодженої кістки між собою у вигляді титанової сітки із закладеними між її внутрішньою поверхнею і зовнішньою поверхнею кістки гранул губчастої кісткової тканини, і стягнутої по периметру кістки шовними нитками, титанова сітка виготовлена плетеною з дроту круглої форми в поперековому перетину, діаметр якого складає у межах 0,3–0,6 мм, і з можливістю вільного переміщення одних її петель в порожнинах спряжених з ними інших петель, і змінення, тим самим, довжини і ширини сітки при її розтягуванні в осьовому і поперечному напрямках від 8,0 до 15,0 %, і від 3,0 до 8,0, відповідно.