162804 Пристрій для хірургічного лікування пошкодження акромально-ключичного з’єднання - Тяжелов О.А.; Карпінський М.Ю.; Карпінська О.Д.; Копоть М.А.; Палкін Б.В.; Педеля А.А.; Олійник О.Є.; Синєгубов Д.А. (My University, 2026)
Пристрій для хірургічного лікування пошкодження акроміально-ключичного з'єднаннявиконаний у вигляді двох, оснащених крізними отворами зі встановленими в нихсамонарізними гвинтами, накісткових пластин, кожна з яких має розширену з дистального їїкінця в двох напрямках плоску накладку, а накладки обох пластин з'єднані між собоюрухомим конектором. Накладка кожної пластини виготовлена рознімною від проксимальноїїї частини, при цьому кінець кожної накладки спряжений з кінцем проксимальної частинипластини і накладений один на одний з можливістю з'єднання їх між собою самонарізнимигвинтами, а кінці спряжених між собою накладок і проксимальних частин пластин виконаніступінчастими, висота сходинок яких дорівнює 1/2 товщини накладки або проксимальноїчастини пластини.