21654 СПОСІБ ЛІКУВАННЯ ХВОРИХ НА ОСТЕОАРТРОЗ СУГЛОБІВ КІНЦІВОК. - Маколінець В.І.; Яковленко О.В.; Гращенкова Т.М.; Тондій О.Л.; Кушакова Н.І.; Хорешко В.В. (My University, 2007)
Спосіб лікування хворих на остеоартроз суглобів кінцівок здійснюють шляхом грязьових аплікацій на зону ураженого суглоба та на сегментарний відділ хребта, котрий відповідає зоні сегментарної іннервації ураженого суглоба, через день. В перший день лікування застосовують грязьову аплікацію з температурою лікувальної грязі 33-36 °С на зону дистального відділу ураженої кінцівки за типом чобітка. На другий день лікування застосовують грязьову аплікацію з температурою грязі 36-38 °С на зону сегментарного відділу хребта, який відповідає зоні сегментарної іннервації ураженого суглоба. На третій день лікування процедуру не виконують, а починаючи з четвертого дня лікування грязьові аплікації виконують через день, в один день - на зону ураженого суглоба з температурою грязі 33-36 °С, потім через день - на зону сегментарного відділу хребта з температурою грязі 36-38 °С і на дистальний відділ кінцівки за типом чобітка, на боці ураженого суглоба з температурою лікувальної грязі 33-36 °С, тривалість кожного сеансу лікування - 15 хвилин, курс лікування 11-12 процедур.