154210 Експрес-ортез для активної розробки контрактур ліктьового суглоба - Тяжелов О.А.; Карпінський М.Ю.; Карпінська О.Д.; Диннік О.А.; Тимченко І.Б.; Рикун М.Д. (My University, 2023)
Експрес-ортез для активної розробки контрактур ліктьового суглоба містить дві пари жорстко з'єднаних з гільзами плеча і передпліччя шин, суміжні кінці яких шарнірно зв'язані між собою, а також два механізми редресації верхньої кінцівки, кожен з яких розташований по різні її боки. Кожен з механізмів редресації виконаний у вигляді розташованої паралельно повздовжньої осі кінцівки бічної нарізної штанги, шарнірно з'єднаної із відповідними парами шин за допомогою кінцевих кронштейнів, верхнього і нижнього, розташованих з можливістю вільного обертання навколо їх горизонтальних осей. Це дозволяє спростити конструкцію ортеза, зменшити його металоємність і вагу, а також підвищити функціональні його можливості.