145176 Пристрій для відкритого вправлення заднього фіксованого вивиху плеча. - Тяжелов О.А.; Рикун М.Д.; Паздніков Р.В. (My University, 2020)
Пристрій для відкритого вправлення заднього фіксованого вивиху плеча містить взаємозв'язані між собою опорну базу і інструмент для виведення ушкодженої голівки плечової кістки із суглобової западини лопатки плеча. Опорна база виконана у вигляді перфорованої пластини з декількома знімними кріпильними шпицями для закріплення пластини до суглобової западини, а інструмент для виведення голівки у вигляді гнучкого пластинчастого півкільця з внутрішнім діаметром, що дозволяє обіймати зазначену голівку, перфорована пластина і гнучке півкільце закріплені поодинці на відповідних передніх кінцях медіально і латерально розташованих з можливістю кутового нахилу і відносного зміщення між собою в одній площині двох бранш, задні кінці яких зв'язані між собою механізмом кутового нахилу їх, а середня частина шарнірно з'єднана поперечною перемичкою і кріпильними гвинтами з гайками. Медіально розташована брашна оснащена дуговим виступом, виконаним на ній в латеральному напрямку, в якому виготовлений дуговий крізний паз з кріпильним гвинтом для додаткового з'єднання та блокування зазначеної бранші з перемичкою в будь-якому положенні.