36493 ПРИСТРІЙ ДЛЯ ФІКСАЦІЇ ШИЙНОГО ВІДДІЛУ ХРЕБТА. - Тимченко І.Б.; Грунтовський Г.Х.; Шевченко С.Д.; Диннік О.А.; Голухова А.Г.; Трубаєва Т.В.; Ковбаса Т.К.; Сосніна Ю.К. (My University, 2008)
Пристрій для фіксації шийного відділу хребта містить два жорстких роз'ємних і з'єднаних між собою елементами кріплення півкільця, внутрішні поверхні яких конгруентні потиличній та нижньощелепній ділянкам голови і надплечовій та верхньогрудній ділянкам тулуба і покриті м'якими підкладинками. Півкільця мають двотавровий профіль у фронтальній площині, а елементи з'єднання півкілець виконані у вигляді застібок "Velcro", закріплених з боків на верхніх і нижніх їх опорних полицях, ширина стійки кожного півкільця дорівнює 0,05-0,1 довжини кільцевого периметра шиї пацієнта в середній її частині, а висота даних стійок складає 0,8-1,0 висоти шиї, при цьому в опорних полицях півкілець виконані рівномірно розташовані вентиляційні отвори.