Математична модель тазового поясу людини - Тяжелов О.А.; Карпінський М.Ю.; Карпінська О.Д.; Юрченко Д.О. (My University, 2022)
Метою створення технології є підвищення якості планування хірургічних втручань на кульшовому суглобі за рахунок визначення об’єму хірургічного втручання на математичній моделі Суть технології. На основі графічної обробки рентгенограм таза, кульшового суглоба та стегнової кістки пацієнта з визначенням ділянок прикріплення відвідних і привідних м’язів та кутів розташування їх відносно горизонтально розташованої балки, здійснюють розрахунок умов рівноваги сил і моментів, що діють на таз, і визначають дійсний стан його горизонтальної урівноваженості. В порівнянні з довідково-нормативними даними оцінюють відхил від норми кожного з м’язів (кута дії і плеча сили), що дозволяє більш точно обґрунтувати встановлену патологію тазового поясу і методи лікування для конкретного пацієнта. Патент на корисну модель № 150228 UA
Mathematical model of the human pelvic girdle