Лікування переломів дистального відділу кісток гомілки методом зовнішнього черезкісткового остеосинтезу - Матьокін О.В.; Matiokin A.V. (My University, 2003)
Дисертація присвячена вивченню важких травм дистального відділу гомілки, які супроводжуються великим відсотком незадовільних наслідків. Вивчено функціональний стан кінцівки та результати лікування переломів дистального відділу кісток гомілки, генез запальних ускладнень при лікуванні методом черезкісткового остеосинтезу. Розроблено конструкцію апарата зовнішньої фіксації спице-стержневого типу для лікування переломів дистального відділу кісток гомілки. Запропоновано диференційовану, з урахуванням характеру ушкодження і зміщення відламків, технологію лікування переломів дистального відділу кісток гомілки. Удосконалено комплекс лікувально-реабілітаційних заходів. Основні результати роботи знайшли застосування у травматологічній практиці.
Treatment of fractures distant a department of bones of an ankle method external fixation
Keywords: кісточки; гомілковостопний суглоб; апарат зовнішньої фіксації; ankle; external fixation