70401 СПОСІБ МОДЕЛЮВАННЯ КІСТКОВО-СУГЛОБОВОГО ТУБЕРКУЛЬОЗУ У ТВАРИН. - Корж М.О.; Дєдух Н.В.; Голка Т.Г. (My University, 2012)
Спосіб моделювання кістково-суглобового туберкульозу у тварин заснований на введені в кістку зависі мікобактерій туберкульозу з наступним клінічним спостереженням за станом тварин протягом визначеного часу, причому оголюють метафізарну частину кістки і виконують в ній за допомогою порожнистої фрези трепанаційний отвір з утворенням круглої кортикальної пластини і відділяють її від кістки, а після введення в спонгіозну тканину зазначеного матеріалу трепанаційний отвір заклеюють цією пластиною з використанням медичного воску, причому трепанаційний отвір в метафазі виконують позасуглобово.