135420 Спосіб пункційної вертебропластики ушкоджених тіл хребців. - Куценко В.О.; Попов А.І.; Перфільєв О.В.; Гниря М.Ю. (My University, 2019)
Спосіб пункційної вертебропластики ушкоджених тіл хребців заснований на виконанні заднього доступу до тіла хребця і дискретному введенні в нього під тиском і рентгенконтролем в декілька етапів розрахункового об'єму речовини - кісткового цементу з подальшою витримкою часу для його затвердіння. На першому етапі консолідації тіла хребця визначають патологічний стан його задньої стінки і у випадку її неспроможності формують із речовини вертикальну перегородку у фронтальній площині, розташовану на відстані від задньої стінки хребця, що дорівнює 0,4-0,5 усієї його довжини в сагітальному напрямку. По мірі затвердіння перегородки протягом 0,5-3,0 хвилин здійснюють на наступних етапах послідовну консолідацію рештки тіла хребця від передньої його стінки до перегородки.