Лікування переломів гомілкових кісток апаратом зовнішньої фіксації на основі стержнів (клініко-експериментальне дослідження) - Амро Т.А..; Amro T.A. (My University, 2002)
Дисертацію присвячено розробці та вивченню засобів зовнішньої фіксації для лікування переломів кісток гомілки, особливо високих, низьких, навколосуглобних, та переломів зі значними пошкодженнями м’яких тканин. Запропоновано нову конструкцію, унілатеральну, різноплощинної фіксації стержнів, яка дозволяє здійснювати закриту репозицію відламків, незалежно від характеру й локалізації перелому, а також забезпечувати можливість використання різноманітних варіантів її монтажу з урахуванням характеру та розповсюдженості ушкоджень м’яких тканин. На основі стендово-біомеханічного дослідження, виконаного в Інституті патології хребта та суглобів ім. проф. М.І. Ситенка АМН України, вивчено фіксаційні можливості апарата і реалізовано на практиці оптимальні варіанти його компонування в залежності від даної клінічної ситуації. Розроблено методику лікування хворих із переломами кісток гомілки методом черезкісткового остеосинтезу з використанням комбінації гладких та різьбових стержнів, а також методику післяопераційного ведення хворих та режим дозованого навантаження.
The treatment of the shin bones’ fractures by the rod apparatus
Keywords: діафазарні переломи кісток гомілки; апарат зовнішньої фіксації; закрита репозиція; жорсткість фіксації; extra-articular fractures of shin bones; rod apparatus; close reposition