98476 СПОСІБ МОДЕЛЮВАННЯ КУТОВИХ ЕПІМЕТАФІЗАРНИХ ДЕФОРМАЦІЙ ДОВГИХ КІСТОК КІНЦІВОК У ТВАРИН, ЯКІ РОСТУТЬ. - Хмизов С.О.; Єршов Д.В.; Никольченко О.А.; Даніщук З.М.; Рокутов В.С. (My University, 2015)
Спосіб моделювання кутових епіметафізарних деформацій довгих кісток кінцівок у тварин, які ростуть, включає локальне блокування росту наросткової зони кістки. Виконують шляхом тимчасового екстраперіостального накладання відповідно поздовжній осі кістки на одній із її поверхонь строго посередині епіметафізарної ділянки фіксуючої пластини з двома гвинтами, що закріплюється у епіфізі та метафізі кістки, відповідно, і після досягнення запланованого кута деформації пластину видаляють.