136326 Динамічний ендопротез міжхребцевого диска шийного відділу хребта. - Радченко В.О.; Корж М.О.; Сіренко О.А.; Питкіна А.С.; Тимченко І.Б.; Волошин О.В.; Слюнін Є.В. (My University, 2019)
Динамічний ендопротез міжхребцевого диска шийного відділу хребта, що містить дві, розміщені співвісно одна над одною і ідентичними за розмірами в горизонтальній площині верхню і нижню пластини, на зворотних поверхнях яких виконані фіксуючі елементи для з'єднання зазначених пластин із замикальними пластинами суміжних з ними хребців, а на суміжних між собою поверхнях пластин сформовані відповідно напівсферична куля і напівсферична западина, встановлені одна в одну з можливістю забезпечення потрібної амплітуди руху реконструйованого сегмента хребта у межах анатомічної норми, згідно з корисною моделлю, він оснащений додатково профільними площадками для утримувачів монтажного інструменту у вигляді виготовлених на бічних гранях кожної пластини та як можна ближче до їх передніх граней напівциліндричних крізних виїмок, радіус R кривизни яких складає у межах (0,1-0,15) L, де L - довжина бічної грані пластини, при цьому виїмки з кожного боку обох пластин розташовані співвісно одна від одної.