28147 СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ГЛІКОЗАМІНОГЛІКАНІВ - Філіпенко В.А.; Леонтьєва Ф.С.; Туляков В.О.; Корж І.В.; Іванова І.В. (My University, 2007)
Спосіб визначення глікозаміногліканів в біологічному матеріалі шляхом осадженням цих речовин з наступним вимірюванням інтенсивності помутніння полягає в тому, що як досліджуваний матеріал використовують сечу. Осаджування здійснюють 96° етанолом, який містить 1 % оцтової кислоти і 1 % оцтовокислого натрію. Вимірюють інтенсивність помутніння та проводять послідовне розчинення фракцій шляхом збільшення вмісту хлористого натрію в пробі з вимірюванням інтенсивності помутніння після кожного додавання розчину хлориду натрію.