118381 Спосіб вибору тактики хірургічного лікування нестабільності плечового суглоба з пошкодженням hill-sachs - Біцадзе М.З.; Тяжелов О.А.; Паздніков Р.В. (My University, 2017)
Спосіб вибору тактики хірургічного лікування нестабільності плечового суглоба з пошкодженням Hill-Sachs, застосований на вимірювані площини дефекту суглобової поверхні головки плечової кістки і наступному вибору методу лікування зазначеного суглоба, який відрізняється тим, що вимірюють додаткові анатомічні показники дефекту головки, а саме - кута нахилу дефекту головки до переднього краю суглобової поверхні лопатки і співвідношення площини дефекту головки в аксіальній площині її розташування до площини суглобової поверхні лопатки, а метод лікування суглоба призначають при наступних показниках пошкодження Hill-Sachs: при куті нахилу дефекту менш, ніж 60° і площині дефекту більш, ніж 1/2 площини суглобової поверхні лопатки, призначають кісткову пластику дефекту головки; при куті нахилу дефекту більш 60° і площині дефекту більш 1/2 площини суглобової поверхні лопатки призначають ремплісацію дефекту головки плечової кістки сухожиллям m. infraspinatus, у випадку, коли кут нахилу дефекту менш, ніж 60°, а площа дефекту менш 1/2 площини суглобової поверхні лопатки призначають ремплісацію дефекту, а у випадку, коли кут нахилу більш 60°, а площа дефекту менш 1/2 площини суглобової поверхні лопатки призначають передню капсулопластику, при цьому усі методи хірургічного втручання виконуються обов'язково сумісно з передньою капсулопластикою плечового суглоба.