65199 СПОСІБ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ДИСПЛАЗІЇ КУЛЬШОВОЇ ЗАПАДИНИ. - Корольков О.І. (My University, 2004)
Спосіб хірургічного лікування дисплазії кульшової западини здійснюють шляхом виконання остеотомії сідничної, верхньої гілки лобкової та здухвинної кісток, переміщення ацетабулярного фрагмента таза у необхідному напрямку та фіксації фрагментів здухвинної кістки за допомогою 2-4 шпиць чи гвинтів. Виконують резекцію сідничної кістки на протязі 1-1,2 см вище сідничного горбка та резекцію верхньої гілки лобкової кістки на протязі 1- 1,2 см у проекції здухвинно-лобкового підвищення.