107666 СПОСІБ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ГІГАНТИЗМУ СТОП У ДІТЕЙ. - Хмизов С.О.; Єршов Д.В.; Гарбузняк І.М.; Рокутов В.С. (My University, 2016)
Спосіб хірургічного лікування гігантизму стоп у дітей заснований на висіченні окістя плесневих кісток разом з міжкістковими м'язами та підшкірно-жировою клітковиною, деструкції відповідних наросткових зон плесневих кісток і проксимальних фаланг пальців і наступній іммобілізації стопи на визначений термін. Деструкцію наросткових зон плесневих кісток і фаланг пальців виконують методом термокоагуляції шляхом проколу кожної наросткової зони електродом, з'єднаним із джерелом електричного струму 100-120 А, тривалістю дії струму при кожному проколі 35-45 с, при цьому проколи здійснюють в 3-6-ти місцях наросткової зони по всьому її колу.