55110 СПОСІБ ВІДНОВЛЕННЯ ЗАДНЬОЇ ХРЕСТОПОДІБНОЇ ЗВ'ЯЗКИ КОЛІННОГО СУГЛОБА - Болховітін П.В.; Сіменач Б.І. (My University, 2003)
Спосіб відновлення задньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба шляхом формування каналів в епіметафізі великогомілкової та стегнової кісток, проведення та фіксації в них пучків трансплантатів, формування зв'язки із задньо-медіального і передньо-латерального пучків. Натягнення та фіксації першого пучка проводять при згинанні колінного суглоба під прямим кутом, а другого - при повному розгинанні суглоба. У медіальному виростку стегнової кістки формують канал, один кінець якого знаходиться на внутрішній поверхні медіального виростка, а другий - у передньому відділі зони проксимальної фіксації задньої хрестоподібної зв'язки в нормі. Через канал проводять трансплантат, кінець трансплантата, розташований на внутрішній поверхні медіального виростка, проводять позаду останнього з виходом у міжвиростковій ямці заднього відділу зони проксимальної фіксації задньої хрестоподібної зв'язки в нормі.