95932 СПОСІБ ПЛАСТИКИ ПОСТТРАВМАТИЧНОГО ДЕФЕКТУ КУЛЬШОВОЇ ЗАПАДИНИ ПРИ ТОТАЛЬНОМУ ЕНДОПРОТЕЗУВАННІ КУЛЬШОВОГО СУГЛОБА. - Філіпенко В.А.; Бондаренко С.Є.; Хмизов С.О. (My University, 2015)
Спосіб пластики посттравматичного дефекту кульшової западини при тотальному ендопротезуванні кульшового суглоба оснований на виготовленні автотрансплантата з резектованої голівки стегнової кістки за формою зони дефекту западини, введенні його у западину, припасуванні за допомогою імпактора і наступній обробці фрезою виступаючої частини автотрансплантата під ложе для штучного ацетабулярного компонента ендопротеза. Перед пластикою западини здійснюють закрите вправлення вивиху стегна за допомогою стержневого дистрактора із зовнішньою фіксацією до первинного розташування голівки в западині, утримують стегно в цьому його положенні до моменту консо олідації кісткової тканини дефектної зони западини, після чого дистрактор стегна демонтують.