77086 СПОСІБ ВИЗНАЧЕННЯ ВЕЛИЧИНИ ДЕФЕКТУ HILL-SACHS. - Біцадзе М.З.; Тяжелов О.А.; Кнігавко Ю.В. (My University, 2013)
Спосіб визначення величини дефекту Hill-Sachs, заснований на комп'ютерній томографії у аксіальній проекції та розрахунку за допомогою комп'ютерної програми розмірів і площини зазначеного пошкодження з подальшим порівнянням загальної площини дефекту з контрольним параметром головки. На томографічному зображенні головки визначають анатомічні орієнтири переднього контуру малого горбка і заднього контуру великого горбка, а також довжину дуги суглобової поверхні головки між зазначеними контурами малого і великого горбків, позначають за допомогою реперних точок контур дефекту суглобової поверхні головки з виділенням частини дуги кола. Як контрольний параметр головки використовують площину її суглобової поверхні.