53438 СПОСІБ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ПЕРЕЛОМІВ ШИЙКИ З ВИВИХОМ ГОЛІВКИ СТЕГНОВОЇ КІСТКИ. - Ролік О.В.; Скребцов В.В.; Воронцов П.М.; Турчін М.І. (My University, 2003)
Спосіб хірургічного лікування переломів шийки з вивихом голівки стегнової кістки шляхом виконання доступу до кульшового суглоба, видалення рубцевої тканини між відламками, формування циліндричного виступу на проксимальному відділі шийки в функціонально вигідному вальгусному положенні, формування в центрі голівки циліндричного отвору до субхондрального її шару з наступним заглибленням в цей отвір виступу шийки. Під час виконання доступу до суглоба відсікають міжвертлюговий гребінь на м'язовій ніжці. При закінченні хірургічного втручання розташовують його на задній поверхні фрагментів шийки стегна проксимальним кінцем до голівки стегна, проксимальний кінець заглиблюють в голівку стегнової кістки до розташування середини гребеня на лінії з'єднання фрагментів. Дистальний кінець фіксують до культі шийки стегнової кістки.