• Удосконалити діагностику та хірургічне лікування хворих на гематопоетичні та метастатичні ураження грудного та поперекового відділів хребта - • Куценко В.О.; Попов А.І. (My University, 2020)
• Мета роботи – удосконалити діагностику та хірургічне лікування пацієнтів, хворих на гематопоетичні та метастатичні ураження грудного та поперекового відділів хребта. Методи дослідження – клінічні, магнітно-резонансна та комп’ютерна томографія, біохімічні, імунологічні, гістологічні, статистичні, експериментальне моделювання. На основі вивчення особливостей біохімічного та гуморального імунітету у пацієнтів з гематопоетичними та метастатичними ураженнями хребта виявлені найбільш вагомі зміни, які удосконалять діагностику. На основі математичного моделювання та біомеханічних досліджень було розроблено модель ендопротезу з вуглець-вуглецевого композиту для міжтілового спондилодезу грудного та поперекового відділів хребта та доведено його ефективність. Розроблено ендопротез хребця для міжтілового спондилодезу грудного та поперекового відділів хребта. Доведено, що вуглець-вуглецевий імплантат з піровуглецевим покриттям не порушує перебіг регенерації кістки та має кращі властивості остеоінтеграції порівняно з вуглецевими імплантатами без покриття. Проведено аналіз визначення обсягу оперативного втручання при пухлинах хребта, який дозволив виділити статистично значущі критерії на основі яких розроблено алгоритм вибору хірургічного лікування при пухлинах хребта та проведена його клінічна апробація.
Keywords: • ГЕМАТОПОЕТИЧНІ ТА МЕТАСТАТИЧНІ УРАЖЕННЯ, ДІАГНОСТИКА, ВУГЛЕЦЬ-ВУГЛЕЦЕВИЙ ІМПЛАНТАТ, МАТЕМАТИЧНИЙ АЛГОРИТМ, ПУНКЦІЙНА ВЕРТЕБРОПЛАСТИКА, ЗАДНІЙ СПОНДИЛОДЕЗ