Розробити методики біореконструкції дефектів довгих кісток та суглобів при хірургічному лікуванні хворих з кістковими пухлинами - Вирва О.Є.; Головіна Я.О. (My University, 2020)
• Мета роботи – удосконалити існуючі та розробити нові методики біореконструкції дефектів довгих кісток у хірургічному лікуванні хворих з пухлинами кісток на підставі експериментальних та клінічних досліджень. Методи дослідження – аналітичний, патентно інформаційний, морфологічний, метод кінцевих елементів, біомеханічний. В роботі проведено метааналіз ефективності використання методик алокомпозитного ендопротезування та мегаендопротезування післярезекційних дефектів довгих кісток у разі їхнього пухлинного ураження на прикладі проксимального відділу стегнової кістки. Проведено біомеханічне обґрунтування методики алокомпозитного ендопротезування з використанням експериментальних моделей; досліджено пружньо-деформовані стани у системі «імплантат кістка» на моделі алокомпозитного ендопротезу проксимального відділу стегнової кістки. Доведена ефективність запропонованої методики фіксації алоімплантату та кістки реципієнта. Проведено дослідження морфологічних особливостей якості рефіксації розгинального апарату колінного суглоба на прикладі ділянки колінного суглоба щурів після заміщення дефекту великогомілкової кістки дослідними зразками з різними покриттями Проведено морфологічне дослідження структурних особливостей кісткової тканини заумов імплантації в дистальний метафіз стегнової кістки щурів склокристалічного кальційфосфатного матеріалу АСЗ -5.
Keywords: • ПІСЛЯРЕЗЕКЦІЙНІ ДЕФЕКТИ КІСТОК ТА СУГЛОБІВ, ПУХЛИННІ ЕНДОПРОТЕЗИ, КІСТКОВІ АЛОТРАНСПЛАНТАТИ, АЛОКОМПОЗИТНЕ ЕНДОПРОТЕЗУВАННЯ, ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНІ МОДЕЛІ НА ТВАРИНАХ