Ортопедична артролоґія на шляху теоретизації (авторська версия) - Сіменач Б.І.; Simenach B.I. (Крокус, 2009)
У результаті різноаспектної наукової роботи з використанням нетрадиційних для ортопеда теоретичних, методолоґічних та наукознавчих реґулятивів, вдалося розкрити суть нової наукової концепції Інтеґраційної ортопедичної артролоґі. Нова концепція зафіксована в описовій та дефінітивній формах, та як класифікаційна система. Побудована нова теоретична концепція «Інтеґраційна ортопедична артрологія» як системний біолоґічний об’єкт. Наш досвід може бути корисним і для інших медичних дисциплін.

As a result of multi-faceted scientific work using theoretical, methodological and scientific regulations that are unconventional for an orthopedist, we managed to reveal the essence of the new scientific concept of Integrative Orthopedic Arthrology. The new concept is recorded in descriptive and definitive forms, and as a classification system. A new theoretical concept “Integrative Orthopedic Arthrology” has been constructed as a systemic biological object. Our experience can be useful for other medical disciplines.
Orthopedic arthrology on the path to theorization (author's version)