81754 СПОСІБ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ ДЕФОРМАЦІЇ ВЕЛИКОГО ВЕРТЛЮГА СТЕГНОВОЇ КІСТКИ - Корольков О.І.; Єршов Д.В.; Громов А.Б. (My University, 2013)
Спосіб хірургічного лікування деформації великого вертлюга стегнової кістки заснований на тимчасовому блокуванні зони його росту шляхом імплантації на латеральному боці великого вертлюга за допомогою спонгіозних гвинтів стабілізаційної пластини, з перекриттям нею зони росту великого вертлюга нижче і вище неї на визначений термін, і наступному видаленні пластини після нормалізації кутових і лінійних характеристик проксимального відділу стегнової кістки, крім того одночасно з імплантацією пластини додатково виконують блокування росту верхівки великого вертлюга шляхом накладання на неї нерухомого, жорстко з'єднаного з пластиною упора у вигляді розділених між собою у фронтальній площині криволінійних, сформованих заздалегідь за конфігурацією зовнішньої поверхні верхівки великого вертлюга лапок, які вкладають в проміжки між сідничними м'язами, прикріпленими до верхівки великого вертлюга.