119608 СПОСІБ ТОТАЛЬНОГО РЕВІЗІЙНОГО ЕНДОПРОТЕЗУВАННЯ КУЛЬШОВОГО СУГЛОБА. - Філіпенко В.А.; Мезенцев В.О.; Овчинніков О.М. (My University, 2017)
Спосіб тотального ревізійного ендопротезування кульшового суглоба полягає у розсіченні капсули суглоба, встановленні ендопротеза та відновленні цілісності капсули. Розсічення рубцевої капсули суглоба виконують по передньолатеральній поверхні. Спочатку вздовж поздовжньої осі шийки ендопротеза від передньоверхнього краю кульшової западини до основи шийки ендопротеза. Потім вздовж основи шийки ендопротеза на протяжності її півпериметра, формуючи, таким чином, два клапті, які відділяють від шийки ендопротеза до задньої частини капсули та розводять у боки від поздовжньої осі шийки ендопротеза. Рубці, які прилягають до шийки ендопротеза, видаляють разом із патологічною гранульомою, якщо вона є. Сформовані рубцеві клапті відділяють від шийки ендопротеза до кульшової западини зверху і знизу та розводять у боки від поздовжньої осі шийки ендопротеза. Рубці, які оточують шийку та чашку ендопротеза, видаляють, після встановлення ревізійного ендопротеза. Сформовані рубцеві клапті капсули співставляють та зшивають вздовж поздовжньої осі шийки ендопротеза.