45180 ЕНДОПРОТЕЗ КУЛЬШОВОГО СУГЛОБА - Лук'янченко В.В.; Вирва О.Є.; Володькова Н.В.; Бабоша В.О.; Климовицький В.Г.; Лобанов Г.В.; Чирах Є.С.; Ютовець Ю.Г. (My University, 2009)
Ендопротез кульшового суглоба містить сідлоподібну опору, встановлену з можливістю повороту на осі стійки, з'єднаної шарнірно за допомогою кульшового елемента з ніжкою. Стійка і її вісь з'єднані з можливістю розняття і ротації між собою, при цьому стійка виконана у вигляді порожнистої трубки.