130974 Спосіб відновлення функції м’язів, відповідальних за постуральний баланс - Тяжелов О.А.; Климовицкий Р.В.; Карпінський М.Ю.; Карпінська О.Д.; Гончарова Л.Д. (My University, 2019)
Корисна модель відноситься до медицини і може бути використана для фізичної реабілітації хворих після хірургічного лікування захворювань або ушкоджень різних сегментів нижніх кінцівок. Завдання даної корисної моделі полягає у створенні способу відновлення постуральної стабільності ортопедичних хворих, який дозволяє контролювати за часом і величиною навантаження результати реабілітації і сприяє підвищенню її ефективності. Для цього, в способі відновлення функції м’язів, відповідальних за постуральний баланс, заснованому на почерговому навантаженні на обидві нижні кінцівки визначений час, згідно з корисною моделлю, навантаження на кінцівки хворого, здорову і ушкоджену, зазначене навантаження здійснюється на горизонтально розташованій платформі статографа, підключеного до комп'ютера, шляхом зміщення центра ваги пацієнта у відповідний бік розташування тієї або іншої кінцівки.