Типологічні особливості наукових досліджень, їх побудова, характеристика та смислова оцінка - Сіменач Б.І.; Simenach B.I. (My University, 2008)
Поради мають загальнонаукове значення. Типологізація наукового пошукового процесу та оцінки його результатів розглядається як один із визначальних критеріїв наукового дослідження та його управління в медицині та в медичній біології. Поради допоможуть зорієнтуватися у складній системі наукових досліджень, з’ясувати особливості взаємозв’язків наукових досліджень з філософськими та загальнонауковими категоріями, конкретно планувати наукові дослідження, з визначенням їх передбачувальних зовнішніх, та що особливо важливе, внутрішніх, інтенціональних особливостей, захищати власні наукові інтереси в конфліктних ситуаціях, установам та відповідним посадовим особам забезпечать коректність експертизи науково-дослідних робіт, та інше.

The advice has general scientific significance. Typology of the scientific search process and evaluation of its results is considered one of the defining criteria of scientific research and its management in medicine and medical biology. The advice will help to navigate in the complex system of scientific research, to clarify the peculiarities of the relationships of scientific research with philosophical and general scientific categories, to specifically plan scientific research, with the definition of their foreseeable external, and what is especially important, internal, intentional features, to protect one's own scientific interests in conflict situations, to ensure the correctness of the examination of scientific research works by institutions and relevant officials, etc.
Typological features of scientific research, their construction, characteristics and semantic evaluation