11230 СПОСІБ ХІРУРГІЧНОГО ЛІКУВАННЯ НЕСПРАВЖНЬОГО СУГЛОБА ЧОВНОПОДІБНОЇ КІСТКИ - Хмизов С.О.; Скребцов В.В.; Кролєв В.О.; Гарбузняк І.М. (My University, 2005)
Спосіб хірургічного лікування несправжнього суглоба човноподібної кістки шляхом накладення стержньового апарата зовнішньої фіксації та виконання компресії між відламками. Стержні стержньового апарата вводять в променеву та другу п'ясну кістку по два в кожну закритим способом. Після цього виконують дозовану дистракцію фрагментів човноподібної кістки протягом 7-10 діб, їх стабільну фіксацію в досягнутому положенні протягом 5-7 діб, а потім виконують дозовану компресію фрагментів човноподібної кістки протягом 8-11 діб.