98168 СПОСІБ МОДЕЛЮВАННЯ КУЛЬШОВОГО СУГЛОБА - Філіпенко В.А.; Тяжелов О.А.; Яресько О.В.; Бондаренко С.Є. (My University, 2015)
Спосіб моделювання кульшового суглоба заснований на виконанні послідовних растрових томографічних зрізів і побудові тривимірного векторного комп'ютерного зображення однієї половини таза включно з м'язами, прикріпленими до визначених місць стегнової і тазової кісток у вигляді скінченно-елементної сітки і наступній реєстрації напружень і деформацій в компонентах зазначених кісток при різних варіантах навантаження. Додатково імітують за допомогою комп'ютерної програми другу половину таза, ідентичну першій, обидві половини таза з′єднують між собою за допомогою елементів, що імітують лобковий симфіз, крижовоклубову, крижово-бугорну і крижово-остисту зв'язки.