Клиническая картина грыжи диска у пожилых больных - Халикулов Э.Ш. (Крокус, 2008)
Вивчалася частота й вираженість звичайних клінічних проявів грижі диска у хворих похилого віку. Було вивчено 46 хворих у віці від 60 дог 75 років. Вивчали порушення рефлексів, руху та чутливості, симптом Ласега, ортопедичні порушення. Діагноз встановлювали на основі КТ, МРТ, потім веріфікували при операції. Було встановлено, що клініка грижи диска у похилих людей характеризується утертістю картини, нашаруванням інволютивних змін на патологічні.