66421 Спосіб оцінювання некротичного ураження головки стегнової кістки - Корж М.О.; Вишняков А.Є.; Карпінський М.Ю.; Карпінська О.Д. (My University, 2012)
Спосіб оцінювання некротичного ураження головки стегнової кістки, заснований на візуалізації контуру ураженого кульового сегмента головки за допомогою ультразвукового сканування у поперечному та поздовжньому перерізах з фіксацією цих зображень, наступному відсотковому вимірюванні ураженої зони з використанням шаблона концентричних кіл і розрахунку індексу некротичного ураження, який відрізняється тим, що додатково на візуальних зображеннях кожного перерізу головки визначають радіус кульової поверхні головки, радіуси кіл, які є основою кульового сегмента, а також величину стріл прогину кульового сегмента, а індекс некротичного ураження розраховують за формулою: Спосіб оцінювання некротичного ураження головки стегнової кістки за п. 1, який відрізняється тим, що розрахунок індексу некротичного ураження здійснюється за допомогою стандартного математичного пакета типу MS Exel.