160415 Експрес-протез гомілки - Диннік О.А.; Тимченко І.Б.; Трубаєва Т.В.; Кузнецов О.П.; Карпінський М.Ю.; Карпінська О.Д. (My University, 2025)
Експрес-протез гомілки, який містить гіпсову приймальну гільзу і дистальну частину з механізмом кріплення до вказаної гільзи. Гіпсова приймальна гільза виготовляється безпосередньо підчас операції на куксі пацієнта цільною, після затвердіння гіпсової приймальної шини на її дистальній частині на 4-5 см вище нижнього краю виконується неповний циркулярний розріз, який дозволяє відгинати дистальну частину гіпсової приймальної гільзи. Механізм кріплення дистальної частини експрес-протезу до гіпсової приймальної гільзи складається з двох зовнішніх шин, які закріплені безпосередньо на дистальній частині експрес-протеза, і двох внутрішніх шин, які виконані у вигляді металевої пластини з навареними на неї гайками і постачена двома пластинами з м'якого металу, які жорстко прикріплені на її кінцях, внутрішні шини закріплюються на бічних поверхнях гіпсової приймальної гільзи гіпсовими бинтами, з'єднання зовнішніх та внутрішніх шин здійснюється за допомогою гвинтів.