88254 Інтрамедулярний телескопічний фіксатор - Корж М.О.; Хмизов С.О.; Ковальов А.М.; Пашенко А.В.; Єршов Д.В. (My University, 2014)
Інтрамедулярний телескопічний фіксатор містить порожній циліндр і розташований у ньому з можливістю аксіального переміщення металевий стержень, при цьому на одному з кінців циліндра та стержня виконано різьбу і блокувальний отвір для фіксації циліндра і стержня відповідно в дистальному та проксимальному фрагментах кістки. В проксимальному кінці порожнього циліндра на 1/5 його довжини виконано отвір у вигляді зрізаного на 1/4 циліндра. Рухомий металевий стержень має форму, ідентичну формі виконаного в циліндрі отвору, а на проксимальному кінці його встановлено з можливістю осьового обертання різьбовий блокуючий елемент, у якому виконано наскрізний різьбовий отвір, діаметр і розміщення якого відповідають діаметру і розміщенню отвору, виконаного в проксимальному кінці металевого стержня та співвісно різьбовому наскрізному отвору, виконаному в дистальному різьбовому кінці порожнього циліндра.