28607 ПРИСТРІЙ ДЛЯ ЛІКУВАННЯ ЗАХВОРЮВАНЬ ХРЕБТА - Литнєв О.Г.; Стауде В.А. (My University, 2000)
Пристрій для лікування захворювань хребта має опорне ложе, раму, фіксатори голови, плечового та тазового поясів та ніг. Рама складається з двох стійок та перекладини, жорстко з'єднаних з опорним ложем. Фіксатори плечового та тазового поясів являють собою гамаки, кожен з яких має механізм підвішування та витягнення. Кожен з механізмів підвішування має дві тяги, що зв'язують гамак з коромислом та одну тягу, яка зв'язує коромисло з лебідкою, рухомо встановленою на перекладині. Механізм витягнення являє собою дві гнучкі тяги, одна з яких одним кінцем кріпиться до гамаку плечового поясу, а другим кінцем через динамометр - до лебідки, зафіксованої на стійці рами.