38946 ПРИСТРІЙ ДЛЯ ХІРУРГІЧНОЇ КОРЕКЦІЇ СКОЛІОТИЧНИХ ДЕФОРМАЦІЙ ХРЕБТА - Мезенцев А.О.; Корж М.О.; Лук'янченко В.В.; Шевченко С.Д. (My University, 2001)
Винахід належить до медичної техніки і може використовуватись при хірургічному лікуванні деформацій хребта у дітей та підлітків з незакінченим ростом скелета. Пристрій для хірургічної корекції сколіотичних деформацій хребта, що має два коригувальні стержні, вигнуті з урахуванням фізіологічної кривизни хребта, педикулярні та ламінарні гаки та транспедикулярні гвинти, нарізні головки яких мають прорізи та обладнані гайками, поперечні стяжки, кожна з яких містить нарізний стержень, захвати та гайки. Коригувальні стержні мають гладку циліндричну зовнішню поверхню та мають на одному кінці різь, на коригувальних стержнях за допомогою гайок, кожна з яких має два отвори, в яких встановлено стопор, що проходить через проріз головки гака, рухомо встановлені педикулярні гаки, головки педикулярних та ламінарних гаків мають отвір з фаскою, у якому наскрізне встановлено стопорний гвинт, ламінарні гаки та транспедикулярні гвинти мають нарізну підпору, яку розміщено усередині гайки і всередині прорізу головки.