67279 СПОСІБ ЛІКУВАННЯ ДЕГЕНЕРАТИВНОЇ НЕСТАБІЛЬНОСТІ ПОПЕРЕКОВОГО ВІДДІЛУ ХРЕБТА. - Радченко В.О.; Стауде В.А.; Євдокименко В.І.; Стауде Т.М. (My University, 2004)
Спосіб лікування дегенеративної нестабільності поперекового відділу хребта включає створення масиву рубцевої тканини в зоні розташування міжостистої зв'язки нестабільного сегмента шляхом електрокоагуляції її голчастим електродом. Через 5-7 діб по завершенні електрокоагуляції під контролем ультразвукового сканера з конвексними датчиками з частотою 3,75-7,5 МГц визначають характер суцільності рубцевої тканини в зоні міжостистої зв'язки. При порушенні зазначеної суцільності більше ніж на 30 % від загальної площі зв'язки здійснюють додаткову електрокоагуляцію в місцях порушення суцільності рубцевої тканини.