51759 ОРТОПЕДИЧНЕ ВЗУТТЯ - Шевченко С.Д.; Мартюк В.І.; Яковенко І.Г. (My University, 2010)
Ортопедичне взуття містить розрізану вздовж передньої поверхні жорстку гільзу з гумовою підошвою, ходова поверхня носкової і п'яткової частини якої в сагітальній площині має форму дуг, а також елементи стягнення гільзи. Носкова і п'яткова частини підошви виконані з різними радіусами кривизни, з більшим радіусом кривизни на п'ятковій частині підошви, ніж на носковій її частині.