97998 ПРИСТРІЙ ДЛЯ БІОПСІЇ. - Радченко В.О.; Куценко В.О.; Попов А.І.; Перфільєв О.В. (My University, 2015)
Пристрій для біопсії містить трубчастий троакар, передній робочий кінець якого виконаний заглушеним і загостреним, а другий з'єднаний з тримачем, а також встановлений рухомо в троакарі заглушений спереду порожнистий ніж, з'єднаний з руків'ям, при цьому на середніх частинах троакара і ножа виконані суміщені між собою вікна, а переднє ребро вікна ножа оснащене різальною кромкою. Вікна в троакарі і ножі виконані продовженими до передніх їх кінців і утворюють односхідчастий уступ в площині розташування поздовжніх їх осей, ніж встановлений з можливістю фіксованого повороту на 180°. Тримач оснащений напівкруговим пазом, виготовленим на його торці, а в зазначений паз встановлений стрижень, що закріплений на руків'ї ножа, при цьому на бічних ребрах вікна ножа додатково виконані різальні кромки.