Исследование напряженно-деформированного состояния системы «грудной отдел позвоночника-имплантат» при различных вариантах вентрального спондилодеза - Петренко Д.Е. (Крокус, 2009)
Представлені результати порівняльного дослідження напружньо-деформованного стану системи «грудний відділ хребта-імплантат» при різних варіантах вентрального спонділодезу. Встановлено, що використання методики «кість на кість» без залежності від типу металоконструкції забезпечує найбільш благоприємне розподілення напружень в системі «грудний відділ хребта-імплантат». Встановлено, що збільшення кількості стержнів імплантату при інструментарії хребта у сполученні зі встановленням в міжкістковий проміжок кісткових трансплантатів призводить к зменшеню напружень як в кістковій тканині так й в фіксуючому пристрою.
Keywords: грудний відділ хребта; вентральний спондилодез