102282 Ортез нижньої кінцівки - Корольков О.І.; Кикош Г.В.; Рахман П.М.; Любицький О.В. (My University, 2015)
Ортез нижньої кінцівки, що включає роздільно розташовані між собою і зв'язані за допомогою механізму корекції вальгусної і варусної деформації гільзу стопи і гільзу гомілки, а також елементи кріплення гільз до кінцівки, причому гільза стопи виконана поділеною у поперечному напрямку на рівні розташування суглоба Шопара на дві частини, дистальну і проксимальну, що з'єднані між собою механізмом приведення і відведення стопи, розташованим на латеральній стороні зазначеної гільзи, а на підошві даної гільзи накладені вздовж її поздовжньої осі дві шарнірно з'єднані між собою пластини, при цьому на задній поверхні гільз стопи і гомілки закріплений механізм згинання і розгинання стопи, а як зазначені механізми корекції вальгусної і варусної деформації, приведення і відведення стопи, а також згинання і розгинання стопи використовують гвинтові стяжки з різноспрямованою різьбою.