28702 ПРИСТРІЙ ДЛЯ ХІРУРГІЧНОЇ КОРЕКЦІЇ ФРОНТАЛЬНИХ ДЕФОРМАЦІЙ КОЛІННОГО СУГЛОБА - Пустовойт Б.А.; Лигун Л.М.; Лук'янченко В.В.; Баха В. Ф. Ях'я (My University, 2007)
Пристрій для хірургічної корекції фронтальних деформацій колінного суглоба має головку-кондуктор та елементи для її кріплення до проксимального відділу великогомілкової кістки. Крім того, він має корпус, який містить шток, на якому встановлена каретка, яка переміщується вздовж штока та фіксується до нього. Шток має пази, через які проходять стержні, а каретка має отвори, в яких закріплені ці стержні, які закріплені до каретки. На одному кінці штока за допомогою шарніра та гвинта-фіксатора спочатку встановлена головка-кондуктор, яка знімається, що має отвори, які розміщені по радіусу, отвори для стержнів, гвинтові або цангові зажими для фіксації останніх та виступ, який має отвір з різьбою. Потім встановлена головка-фіксатор, в якій відсутні отвори. На другому кінці штока встановлена планка, один кінець планки має втулку, а другий кінець має отвір з різьбою. В різьбових отворах виступу головки-кондуктора (головки-фіксатора) та планки встановлені осі, за допомогою яких встановлено механізм кутового переміщення головки-кондуктора (головки-фіксатора) відносно поздовжньої осі корпусу, що має дві тяги, гайку та контргайки. Кожна тяга на одному кінці має петлю, через яку проходить вісь, а на другому - одна тяга має ліву, а друга - праву різьбу. Гайка має ліву та праву різьбу. Одна контргайка має ліву різьбу, друга контргайка має праву різьбу. При цьому гвинт-фіксатор головки-кондуктора (головки-фіксатора) та сама головка-фіксатор мають отвори з різьбовою нарізкою для кріплення механізму вимірювання кута корекції.